Barn och löpning

Barn idag är mycket mer stillasittande än för bara några decennier sedan. Därför är det viktigt att se till att barnen ändå rör på sig. Samtidigt klagar många föräldrar på att de aldrig har tid att träna. Varför inte slå två flugor i en smäll och träna tillsammans? Barn kan börja jogga med dig så tidigt de är intresserade och tycker det är roligt, så länge du är beredd att anpassa tempot och pauserna. Hitta på några roliga stafettlopp och gör det hela till en lek. Allt eftersom barnet blir äldre får ni bättre och bättre träning och ett gemensamt intresse på köpet.

Lopp för barn

Nu för tiden finns det till och med rolig lopp för barn att springa i. Vissa av dem springs tillsammans med en förälder medan andra är gjorda för att barnet ska få springa själv. Prins Daniels lopp i Hagaparken är ett av dessa. Det är öppet för barn mellan 6- 12 år och kostnadsfritt för att så många som möjligt ska kunna delta. Det finns inga prisplatser utan alla som deltar i loppet är vinnare. Loppet brukar ordnas i samband med Idrottens dag i Hagaparken. Då finns också en mängd andra roliga aktiviteter och sporter att prova på för barnen.

Träningskläder för barn

För att barnen ska få en så bra upplevelse som möjligt av träningen och vilja fortsätta är det viktigt att de har bekväma träningskläder. Utbudet av träningskläder för barn är tyvärr inte lika stort som för vuxna, framför allt inte för de mindre barnen, men om du letar lite så kommer du hitta en hel del Bra märkeskläder barn kan använda vid träning. Ett tips är att leta på nätet då det garanterat finns ett större utbud av både produkter och tillgängliga storlekar. För att få bekväma och roliga löprundor är det viktigt att ni framför allt satsar på ett par riktigt bra skor som barnet tycker är sköna.