Välgörenhetslopp

Nu för tiden är det väldigt många som springer både motionslopp och tävlingslopp. Både vanliga motionärer och elitidrottare ställer upp i diverse lopp över hela Sverige. Nu finns det även en annan sorts lopp man kan ställa upp i. Dessa kallas för välgörenhetslopp och växer i både storlek och popularitet. Under 2016 fanns minst fem olika välgörenhetslopp som man kunde springa i Stockholm och i Göteborg. Ett av loppen gick på nationaldagen i Göteborg och kallades för Fiskebäcksloppet och anmälningsavgiften gick oavkortat till Göteborgs Räddningsmission som arbetar med socialt utsatta i samhället.

Olika välgörenhetslopp i Sverige

Det finns även olika lopp som samlar in pengar för att kunna bedriva forskning mot olika sjukdomar. Det finns flertalet lopp mot cancer där anmälningsavgiften går direkt till forskning. Hunden Arthur som blev känd för hela Sveriges befolkning för ett par år sedan, har nu har belönats med sitt eget lopp i Örnsköldsvik. Hunden slog följe med det svenska multisportlaget när de var i Ecuador för ett tag sedan och blev sedan adopterad av Mikael Lindnord som var en del av laget. hunden Arthurs lopp är en tävling för hundekipage där man kan välja bland sträckorna 3, 4 eller 7 kilometer. Arthur kommer givetvis att vara med i tävlingen och tävla tillsammans med sin familj.

Wings for Life World Run

Wings for Life är en stiftelse utan vinstintresse som främjar forskning om ryggmärgsskador. Målet för dem är att snabbt hitta metoder som kan hjälpa eller bota skador på ryggmärgen. Välgörenhetsloppet Wings for Life World Run är ett lopp som går i flera länder samtidigt, runt hela jorden. Det finns en twist under loppet vilket är att du springer så långt som det är möjligt innan målgångsbilen fångar dig. Om man är riktigt snabb hinner man i mål innan bilen kommer. Alla donationer som ges till stiftelsen går oavkortat till forskning för ryggmärgsskador. Efter ett sådant roligt men utmattande lopp kan det vara i sin ordning att ta en skön vila i ett uterum om ett sådant finns i din närhet.